ААТ«Гамма вкуса» мае ўласную сыравінную зону плошчай 200 Га, дзе вырошчваюцца яблыкі, чырвоная і чорная парэчка, клубніцы, бульба, морква і буракі, кроп і пятрушка.
Спецыялісты прадпрыемства старанна падыходзяць да выбару насення для пасева найбольш прыдатных для вытворчасці дзіцячага харчавання гатункаў гарбуза, морквы, якія валодаюць пэўнымі органалептычнымі (густ, колер) характарыстыкамі і фізіка-хімічнымі паказчыкамі.
Напрыклад, шынок вырошчваецца штогод на працягу апошніх пяці гадоў на спецыяльна выдзеленым полі, для праполкі пустазелля прымяняецца толькі ручная праца для таго, каб выключыць апрацоўку пасеваў хімічнымі рэчывамі.
Пры закладцы яблыневага саду і ягаднікаў у першую чаргу ўлічваліся смакавыя характарыстыкі запланаваных да пасадкі гатункаў.
Супрацоўнічаем з беларускімі і імпартнымі пастаўшчыкамі, папярэдне праводзім выпрабаванні насення і пробныя пасадкі.
Абразаем сад і саджаем гародніну
Кожнае дрэва і ягадны куст у садзе патрабуе ручнога абразання для абнаўлення і лепшай ураджайнасці. Нашы садоўнікі займаюцца абразаннем саду ў зімовыя месяцы, а з надыходам вясны мы саджаем гародніну.
Даглядаем, паліваем і праполваем
Улетку мы чакаем спрыяльных умоў надвор'я і займаемся праполкай пасадак. Частку пустазелля прыбіраем пры дапамозе тэхнікі і трактароў, а, напрыклад, шынок праполваем уручную.
Збіраем ўраджай і вырабляем пюрэ
З надыходам восені, пачынаецца збор ураджаю. Наш дружны калектыў прыязджае ў сад на ручны збор яблыкаў, гарбузы, шынка. Буракi, моркву і бульбу прыбіраем з дапамогай тэхнікі.
Ураджай мы перапрацоўваем у пюрэ-паўфабрыкат, захоўваючы максімум карысных уласцівасцяў.
З моманту стварэння ўласнай сыравіннай зоны тут праходзяць апрабацыю новыя сарты агароднінных і пладова-ягадных культур, вывучаецца іх здольнасць да назапашвання цяжкіх металаў і нітратаў, набору дастатковай колькасці сухіх рэчываў, а таксама іншыя якасныя паказчыкі, якія прад'яўляюцца да сыравіны для прамысловай перапрацоўкі, у тым ліку для вытворчасці кансерваў для дзяцей.
У 2024 годзе ў эксплуатацыю ўведзены шпалерны квартал саду, які быў закладзены ў 2020 годзе высокапрадуктыўнымі гатункамі па ўшчыльненай схеме пасадкі (4х1.2).
Вынікам працы, якая праводзіцца, становіцца тое, што ўся прадукцыя, вырашчаная ў садзе, з'яўляецца экалагічна чыстай і прыдатная для вытворчасці дзіцячага харчавання.